Tjejjouren Ronjas podd!

Ronja-podden-logga.png

Tjejjouren Ronja driver podcasten RonjaPodden. Podcasten syftar till att lyfta och stärka tjejer och nå ut med information som annars pratas allt för lite om i samhället. RonjaPodden är en feministisk podcast och tar upp ämnen som berör tjejer såsom: systerskap, våld, utseendeideal, hedersrelaterat våld och förtryck, sexuella trakasserier, porr, mens, sex och sociala medier mm.

Att unga tjejer är en särskilt utsatt grupp i samhället är inget nytt. Det är den grupp där psykisk ohälsa ökat mest under senare år och unga tjejer är också särskilt utsatta när det gäller sexuella trakasserier. En ung tjej kan bli utsatt hemma, i en relation, i skolan, på jobbet och på sociala medier. Att hela tiden förväntas anpassa sig, skydda sig själv och samtidigt försöka prestera så bra som möjligt är en omöjlig ekvation – och detta är vad RonjaPodden vill belysa. Genom att utgå från olika teman tar vi upp frågeställningarna: Vad finns det för förväntningar på oss tjejer? Hur vill vi att det ska vara? Och vad kan vi göra för oss själva och våra medsystrar?

Tjejjouren Ronja har nästan 20 års erfarenhet av att möta våldsutsatta tjejer genom samtalsstöd och föreläsningar ute i skolorna.

”Trots att vi möter väldigt många tjejer är det fortfarande många fler som behöver stöd. Med denna podcast hoppas vi nå ut till ännu fler tjejer runt om i Västerås, och övriga delar av landet”

Ronjapodden är den första av sitt slag och drivs av Nikki och Järva som är anställda på Tjejjouren Ronja i Västerås.

Finns där poddar finns.

Kategorier:
Opinion och politik