Han slog mig, men det känns som att jag överdriver

Hej! Jag är 18 år, och har en kille som är 19 år. För några veckor sedan så hade jag sovit hos honom, och på morgonen ringde mitt alarm. Jag är väldigt morgontrött, så det tar ofta en stund för mig att vakna av alarmen. Plötsligt så vaknade jag till ordentligt, och först fattade jag inte riktigt varför, men sen insåg jag att han hade slagit till mig.. Det var inte särskilt hårt, bara öppen handflata mot min kind, men jag blev ändå så rädd och ledsen. Jag låg vaken och grät medan han gick upp och tog en dusch. När han kom tillbaka och såg att jag hade gråtit så frågade han varför, och när jag sa att det var därför, så blev han defensiv och sa typ "men jag blev så jävla sur när du inte stängde av larmet". jag har tagit lite avstånd efter detta, och vågar typ inte ta upp det för jag är rädd att han ska bli så sur igen. jag vet inte om det faktiskt är något att oroa sig över eller om jag bara överdriver det hela. det har ju aldrig hänt tidigare, inte efter, och det var inte ett hårt slag. vad ska jag göra?
Slay 18 år
Svar från jouren

Hej,

Tack för din fråga, vad modigt av dig att dela med dig om vad du har varit med om<3

Du berättar om att du sov över hos din kille för några veckor sedan. När du inte vakande av att ditt alarm ringde så slog han dig på kinden. Jag vill börja med att säga att, att slå någon, även med öppen handflata är fysiskt våld och det är aldrig okej. Att din kille säger att han blir sur när du inte vaknar försvarar inte hans beteende. Du beskriver också att du blev väldigt ledsen och rädd när detta hände, vilket jag förstår. Att känna sig rädd i ett förhållande är aldrig okej. Du förtjänar att vara i ett förhållande där du mår bra och blir bra bemött. Du säger att detta aldrig har hänt tidigare eller efter denna händelse. Många som blir utsatta för fysiskt våld i en relation blir även utsatta för psykiskt våld, så som kränkningar, hot, elaka kommentarer. Hur känns det när jag berättar detta? Är det något du känner igen?

Vad du ska göra är svårt för mig att svara på men jag vill återigen belysa att du är värd att vara i en relation där du mår bra och inte behöver känna dig rädd eller ledsen. På din fråga om du överdriver så vill jag svara att du överdriver inte, han får dig att känna dig rädd och har utsatt dig för fysiskt våld. Det är något som han borde ta ansvar för men istället säger du att han blir defensiv och sur när du försökte prata om det med honom. Har du någon annan du kan prata med som du känner förtroende för? Man behöver ofta hjälp att bearbeta saker man varit med om och det kan kännas skönt att dela sina tankar med någon annan. Vi finns alltid här för dig. 

Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata <3

Systerliga hälsningar,

Tjejjouren Beata