Jag orkar inte mer

Hej, en tjej på 13 år som är så trött på alla killar och män som säger sexistiska saker till/om en. Jag har en idrottslärare som är så himla sexistisk mot alla tjejer. Orkar inte med detta samhälle längre
Chips
Svar från jouren

Hej!

Vad modigt av dig att du hör av dig till oss om det här.

Du berättar att du är trött på killar och män som säger sexistiska saker till dig/runt omkring dig. Att säga sexistiska saker är inte okej överhuvudtaget och vi förstår att du blir trött på det problemet.  Det kan kännas kämpigt att behöva säga ifrån när någon säger sexistiska saker och det är inte heller ditt ansvar att behöva göra. 

Du förklarar även att du har en idrottslärare som är sexistisk mot tjejerna på din skola. Det är inte okej att någon är det och framförallt inte en lärare. Lärare ska finnas till som en trygg punkt för eleverna. Om du orkar kanske du kan prata med någon lärare som du litar på om det här problemet.

Samhället är tyvärr format efter en skev syn på kvinnor. Det är tröttsamt och vi förstår din frustration. Det är okej att inte orka säga ifrån och det är okej att vara frustrerad över situationen.

Du är stark som hör av dig till oss och klok som förstår hur fel det är med sexism.
Att prata med någon om sin frustration är jättebra.

Ta hand om dig <3 
Vänliga hälsningar,

Rokstjejjourer