Kan man tappa minnet så grovt?

Hej! För ungefär 1 år sedan så var jag o min kompis på en stor fest. Det var bara äldre killar där. Jag blev JÄTTE ful. Det är ganska vanligt för mig att jag får minnes luckor, men då kommer jag ihåg vissa delar. Jag har aldrig varit så full som jag var denna kvällen. Jag vaknar upp kvällen efter hemma då min kompis ringt efter en gemensam kompis till oss för att få skjuts hem. Dagen efter så frågar samma kompis som jag var med på den festen om vi skulle ses. Hon och våra två killkompisar kommer o hämtar upp mig. I bilen säger hon ”du vet väll att du låg igår”. Jag brister ut i gråt och säger de gjorde jag inte alls. Så säger hon att hon kollat in i ett rum o de har varit en kille där på mig och hon trodde vi låg. Men jag låg igentligen däckad. Jag kommer inte ihåg någonting alls av den kvällen, vet ej om jag fick i mig något mer än alkohol. Tänker på detta ofta för att i mitt huvud känns de inte som att de har hänt, men jag e livrädd. Varför kommer jag inte ihåg det, varför vakna jag inte?!!!
Cassi6
Svar från jouren

Hej!

Vad bra att du hör av dig. Det låter väldigt jobbigt och jag förstår att det måste vara tungt att inte veta och gå och grubbla på det. Det kan ju mycket väl vara så att du råkat ut för att bli drogad, och som du säger så var du så full som du någonsin varit, då är det möjligt att man "däckar" och inte alls är medveten om sin omgivning. Det kan vara väldigt obehagligt att få minnesluckor och inte komma ihåg det som hänt. Man kan ibland drabbas av minnesluckor om man är väldigt full eller påverkad av droger.

Utifrån det du berättar låter som att du kan ha blivit utsatt för en våldtäkt. Det är nämligen inte okej att ha sex med någon som är så påverkad av alkohol eller droger. När man är så påverkad, kan man inte ge ett samtycke till sex. Att få veta att någon haft sex med en när man varit så påverkad av alkohol/droger kan ge otroligt starka känslor av t.ex ångest, skam och förtvivlan. Vi vill att du ska veta att du verkligen inte är ensam om att ha blivit utsatt för det här. Det han gjorde är allvarligt och det finns stöd och hjälp att få för dig om du vill.

Vet du vem killen var? Oavsett, vill jag verkligen att du ska veta att hela ansvaret och skulden ligger på förövaren, alltså honom. Det är inte ditt fel <3 Om du vill, så har du rätt att polisanmäla honom för det som hände.

Skriv gärna in till oss igen, här eller i chatten, om du vill prata mer! Annars hoppas jag att du vågar prata om det med någon annan som du har förtroende för, kanske en kompis, en vuxen på skolan eller en förälder tex. Det känns ofta bättre att kunna prata med någon om det som hänt. Du kan också vända dig till ungdomsmottagningen, de kan även hjälpa dig att ta graviditetstest om du vill göra det. På ungdomsmottagningen kan man också få prata med kurator om man vill.

Kom ihåg att du inte är ensam om att ha varit med om det här. Det finns stöd att få! Vi är vana vid att prata om sådana här saker i chatten. Du är varmt välkommen att höra av dig till en av våra jourer här på Roks <3

Kram <3

Rokstjejjourer.se