LÄSKIG KILLE FÖRSÖKER KONTAKTA MIG

Hej! Jag är en tjej på 16 år som är väldigt uttråkad nu under civil-19 situationen när jag sitter hemma och inte gör någonting. Så en dag laddade jag ner en app där man kan chatta med andra ungdomar och där hittade jag honom som jag kallar V. V addade mig på snap men jag blev rätt rädd för hnm och blockade hnm på både appen vi fick kontakt och sedan snap. Men dagen efter lägger en person till mig som jag inte känner igen, jag godkänner förfrågan och det står att personen har 0 snappoäng vilket jag förstår att det är han som försöker få kontakt med mig. Jag blockar även detta konto men han sökte upp mig på instagram istället. Jag är jätte rädd och vet inte vad jag ska göra. Vill inte berätta för mina föräldrar eller någon lärare. finns det något jag kan göra?
Faria
Svar från jouren

Hej,

Vad modigt att du hör av dig till oss med din fråga<3

Du skriver att du börjat prata med en kille i en app som sedan började skriva med dig på snapchat. Den här killen gjorde dig rädd och du blockade honom på både appen och snap. Dagen efter lägger en ny person till dig på snap, du tror det är han så du blockar även det kontot. Efter det söker han upp dig på instagram. Du är rädd för honom och vet inte vad du ska göra, du vill inte prata med dina föräldrar eller någon lärare. 

Hur mår du när han gör sånt? Det låter som en obehaglig situation när någon försöker kontakta en fast man inte vill. 

Ett första steg kan vara att berätta för någon. Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för att kunna bearbeta och hantera det du varit med om, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill. 

Du kanske kan dela din oro med en kompis? Om han blir hotfull eller visar tecken på att försöka ta fysisk kontakt med dig borde du prata med en vuxen i din närhet, så den vuxna kan stötta och hjälpa dig.  Det kan kännas svårt att berätta för en förälder eller vuxen, men det är inte du som gjort något fel och oftast känns det mycket bättre efter att ha berättat. Då kan du också få tips och råd från dem och kan tillsammans hantera den här jobbiga situationen.

Det är inte ditt fel att han beter sig som han gör. Det finns inte heller några ursäkter till hans beteende. Ibland så är man inte heller ensam, han kanske utsätter andra för samma som han utsätter dig för.

Om han skulle börja vara hotfull kan han göra sig skyldig till brott, det kan vara bra att veta. Om du vill kan du ta kort och spara det han skriver till dig om du i framtiden skulle vilja anmäla något av de eventuella hoten. Du kan använda appen Sofie som finns på både för android och iPhone om du vill ha stöd i att spara det du varit utsatt för. Det är inget du måste, men kan vara bra att veta att du kan göra det. Du kan även göra det i efterhand om du inte gör det på en gång.

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar,

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Psykiskt våld