Min kompis slår mig

Jag är 14, går i 8an och när jag började högstadiet så började jag en helt ny skola i en helt ny stad med inga kompisar men jag började snabbt att få många kompisar, jag blev mest vän med dem i min klass, efter att min allra bästa kompis som jag bara hann gå med i en termin innan han flyttade har jag mest hängt med tre killar i min klass, men jag är inte bekväm. Den största av dem som heter Christoffer(han heter ngt annat) slår mig och min andra kompis hela tiden, han tar dessutom våra saker(mobiler,hörlurar,tagg) och annat och kastar runt med det, dessutom har min mobil gått sönder för det. Men han behandlar mig inte som en vän och är aggressiv hela tiden.
Stora problem
Svar från jouren

Hej!

Vad bra att du kontaktar oss med dina funderingar. Du skriver att du inte är bekväm med dina kompisar, och att en av dina kompisar slåss och tar saker av er andra, samt är aggressiv. 

Om jag var du skulle jag fundera över hur jag vill att en kompis ska vara. Det är viktigt att vara bekväm och känna sig trygg med sina kompisar <3 Skolan ska vara en trygg plats och det är aldrig okej att någon slår dig eller tar dina saker.

Finns det någon vuxen på skolan som du litar på som du kan prata med om det här problemet?

Tjejjourens stöd finns via chatt eller frågelådan, hör gärna av dig till oss <3

Lycka till, kram <3

Tjejjouren Iris