Rädd för killar

Hej! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag är rädd för män som är 15+. Jag blir alltid sexualiserad av dom och obekväm. Jag är bara 13 och vill inte vara rädd för män hela mitt liv men när ett gäng av 20 åringar visslade efter mig när jag gick förbi de på en vanlig restaurang i åre vet jag inte direkt vad jag ska göra.:(
Anonym:)
Svar från jouren

Hej!

Vad modig du är som hör av dig med din fundering till oss. 

Du beskriver att du känner dig lite vilsen över vad du ska göra, då du upplever en rädsla för män som är äldre än 15 eftersom de får dig att känna dig sexualiserad och obekväm. Du beskriven även en händelse där ett gäng killar busvisslade efter dig och att du inte vill vara rädd för män på detta sätt resten av ditt liv. 

De beteenden som du beskriver i din fråga är inte okej och du är långt ifrån ensam att känna på det här sättet. Det är fullt förståeligt att händelser som dessa skapar oro och att man upplever en rädsla för att det ska hända igen. Precis som du även beskriver, så håller vi med om att man absolut inte ska behöva gå runt med dessa känslor resten av livet. Vi skulle först och främst tipsa om att vända sig till någon i din närhet, kanske en kompis eller en kurator på skolan? Du kan även vända dig till någon av våra jourer via chatt eller telefon, där är du helt anonym. Ingen ska behöva gå runt och bära på dessa känslor, utan vårt främsta tips är att prata med någon om det du känner. 

Tveka inte att höra av dig igen om du har några fler funderingar! 

// Rokstjejjourer.se 

Rokstjejjourer.se