Relation

Jag var tillsammans med en kille som bodde 4h från mig, jag åkte dit varje helg och det var mitt första riktiga förhållande. Han hade en tjej vän som han kalla det och jag tänkte ju inget mer på det. Men sen så märkte jag att han va otrogen. Jag grät över han i 3 år sen blev jag äldre och blev tillsammans med en kille i min stad. Han gjorde mig lycklig och gör mig lycklig men jag har börjat märka att jag inte har tillit till han. Jag har sagt till honom att mitt ex var otrogen så jag är rädd för att det ska hända igen. Jag vet inte hur jag ska kunna lita på en kille även fast det har gått snart 2 år så måste jag veta vem han är med och vart han ska bara för jag är rädd att bli sårad igen. Vet inte vad jag ska göra!
18 år
Svar från jouren

Hej!

Det är en vanlig reaktion att förlora tilliten till folk när man har varit med om någon som har brutit den tidigare. Att du reflekterar över det är ett väldigt bra första steg, att du förstår att det är din tidigare relation som spökar i din nuvarande. Vi tycker även att det är bra att du har uttryckt dina känslor till din nuvarande kille så att han vet vad du har varit med om innan.

Du verkar verkligen bry dig om din nuvarande relation och förutom att det så klart är viktigt att prata med varandra tror vi att det är viktigt att du arbetar på tilliten till din kille. Alla människor är inte likadana och bara för att en kille har sårat dig betyder det inte att alla kommer göra det.

Du skriver att din nuvarande kille gör dig lycklig, om du vill behålla det och fortsätta ha relationen behöver du nog välja att lita på honom. Det är aldrig okej att vara kontrollerande i en relation och det tär ju på både dig och honom i så fall.

Du är välkommen att skriva till oss på chatten om du vill prata mer! Hör gärna av dig igen om du har fler frågor.

Ha det bra! Kram

Tjejjouren Mila
Kategorier:
Övrigt