Våldtäckt eller ej?

Jag blev för cirka ett år sedan våldtagen av en kille. Jag var då 17 och han 21. Jag sa nej flera gånger men han tjatade och tjatade. Till sist slutade jag säg nej o lät honom för att jag ville få slut på det. Efter några månader så hade han träffat en ny tjej och jag skrev till henne privat o berättade vad som hänt och då hade hon precis anmält honom för samma sak och hon berättade även om mig för polisen. Så nu är det en utredning angående detta.

Men till min fråga. Jag har redan innan detta tänkt på en annan händelse när jag var 16. Då träffade jag en kille som var 19. Vi låg i sängen och strulade. Sen ville han ha sex. Jag ville inte men ville vara snäll mot honom så jag sa ja iallafall. Efteråt förträngde jag det men funderade på det flera gånger om det var våldtäckt. Förträngde även händelsen när jag var 17 i början o tänkte att de nt va de. Men var det egentligen en våldtäkt redan när jag var 16. Känns så dumt att inte veta men jag ville ju egentligen inte. Men eftersom att jag sa gör för hans skull så kändes det ju inte alls rätt. Han tjatade inget eller så utan jag ville mest bara att han skulle tycka om mig o att jag ville va snäll mot honom.
Osäkra tjejen 16 år
Svar från jouren

Hej! 

Det är viktigt att få stöttning efter en våldtäkt och under polisutredning och i rättsprocessen, så det är bra att du kontaktat oss! Det finns tjejjourer som kan stötta dig i det du går igenom. Vad starkt av dig att du kontaktat tjejen till han som våldtagit dig!

Och så för att besvara din fråga, om det du blev utsatt för när du var 16 var en våldtäkt. Samtyckeslagen innebär att allt sex ska vara frivilligt, annars är det olagligt. Inom tjejjoursrörelsen brukar vi även prata om tjatsex. Kanske känner du att den definitionen passar in på din situation? Det du beskriver att du har blivit utsatt för när du var 16 år anses enligt svensk lag vara ett brott.

Hör gärna av dig igen via frågelådan eller chatt om du vill eller behöver. Kram!

 

 

Tjejjouren Iris
Kategorier:
Sexuellt våld