Varför får jag inte min mens

Jag får inte min mens och vet inte varför , kan det bero på att man äter för lite
Ostbågen,15år
Svar från jouren

Hej! 

Vad viktigt att du vänder dig till oss med din fråga. Du skriver att du är 15 år gammal och inte fått din mens ännu. Våra kroppar är olika och vilken ålder första mensen kommer kan skilja sig åt från person till person. Mensen kan komma när man är 16 år utan att det är någonting som är fel, våra kroppar fungerar helt enkelt olika. 

Om du känner dig orolig kring din uteblivna mens så kan du däremot vända dig till elevhälsan eller din lokala ungdomsmottagning eller en vårdcentral. Där kan utbildad personal svara på alla dina frågor. Du skriver även i din fråga ifall en utebliven mens kan bero på att man äter för lite. Mensen kan ibland försvinna eller utebli om vi utsätter oss själva för stress, oro eller om vi äter för lite och inte ger kroppen den energin som den behöver. Viktigt också att tänka på att alla kroppar är unika och utvecklas olika, vi alla är värdefulla.

Du är välkommen tillbaka till hos här på frågelådan när du vill. Vi har också en chatt öppen där du kan skriva om du vill prata med oss. Du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss. 

Vi finns här för dig, var rädd om dig!

Kram

Tjejjouren Iris