Äcklad

Har alltid känt ett stort obehag av att vara nära min pappa och på sättet han tittar på mig, minns ett specifikt tillfälle när jag va liten i kanske 4års ålderns och han glodde rakt in i mitt underliv, minns att jag sa ifrån o att mamma lärt mig att det var privat område, och för att jag ändå nånstans kände att det var nått som inte stämde,
har sett hur han tittat på mina kompisars kroppar och försökt täcka dom så att de inte märker eller ska känna obehag,
vet verkligen inte vad jag ska göra eller vända mig, men jag vet att det är nått som inte är som de ska,
vill säga ifrån nästa gång han tittar äckligt på mig men vet hur kommer vrida o vända på de så att det är jag som kommer få skuldskänslor och dåligt samvete, vad ska jag göra?
Äcklad
Svar från jouren

Hejsan.

Tack för att du vänder dig till oss med dina frågor och tankar.

Du beskriver att du alltid känt ett obehag för att vara nära din pappa och du berättar om ett tillfälle du minns från när du var 4 år då han glott rakt in i ditt underliv. När han glodde så kände du att något inte stämde och du gjorde helt rätt som sa ifrån då du själv bestämmer över din kropp! Som din mamma lärt dig och som du själv kände så är den delen av kroppen ett privat område och ingen har rätt att träda över ens gränser genom att t.ex ta eller glo på den.

Att han tittar på dina kompisars kroppar och att du därför känner ett behov av att skyla dem så att de inte ska känna ett obehag låter jobbigt för dig. Ingen ska behöva känna så här eller känna att de behöver ta ett ansvar till att förhindra att ens vänner känner obehag inför ens pappas beteende.

Du vet inte riktigt vart du ska vända dig då du känner att något med hans beteende inte är som det ska. Det är jättebra att du pratar med någon annan vuxen, precis som du gjort nu. Jag tänker också kolla om det finns någon annan du berättat detta för? Om du har det, hur reagerade den personen i så fall? Om du inte har berättat, finns det någon annan du kan tänka dig berätta hur du känner för? Vi på rokstjejjourer.se har även chattar dit du kan vända dig för att prata vidare där du kan vara anonym och känna dig trygg. På länken hittar du våra chattar och öppettider: https://rokstjejjourer.se/18/frontage-18-30

Du säger att du vill säga ifrån nästa gång han kollar äckligt på dig och berättar att ditt samvete kommer ta stryk hur du än vrider och vänder på det. Du har sagt ifrån en gång när du var 4 år då han tittade äckligt på dig, vad blev konsekvenserna av det? Vad tänker du ska hände om du säger ifrån nästa gång? Vet du hur det kommer sig att du känner att du kommer få skuldkänslor och dåligt samvete?

Att han tittar på dig på ett felaktigt sätt, ett äckligt sätt, som får dig att känna obehag är inte ok och det har inte med ditt beteende att göra. Det har helt och hållet med hans beteende att göra och det är han som ska ändra på sig. Du är hans barn och han är en vuxen som är ansvarig för sina handlingar.

Du är mer än välkommen att kontakta oss igen. Ha det fint!

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld