Äcklas av pappa

Fyller snart 20 men vet inte riktigt vart eller om jag vågar vända mig till någon, är rädd att det är jag som överreagerar och övertänker hela situationen. Att jag inbillat mig. Det första jag minns var från när jag var väldigt liten, skulle gissa på 4/5år, mina föräldrar har varit skilda så länge jag minns och satt hemma hos pappa, antar att jag var påväg att byta om för var naken och pappa stirrade på mitt underliv och jag minns att jag sa att man inte fick kolla där för de hade mamma lärt mig… minns inte vad han svarade eller mer förutom en olustig känsla, kändes bara fel av de han svarade mig. Ett tillfälle när jag va ca 13 stirrade han på min rumpa, alltid känt mig obekväm men du lyckades jag ”fånga” honom o frågade vad han tittade på, minns inte ngt svar här heller. Sett hur han bokstavligt stirrat på mina tjejkompisars rumpor och jag äcklas så otroligt mycket. Vågar inte gå hemma utan bh under tröja och vill alltid täcka så mycket av min kropp. Vet inte varför men jag har alltid känt mig så otroligt obekväm runt honom, av sättet han tittar på mig. Han säger hela tiden att han älskar mig o säger jag inte de tillbaka blir han arg o ger mig dåligt samvete. Vad ska jag göra?
Obekväm
Svar från jouren

Hejsan.

Tack för att du vänder dig till oss med dina frågor och tankar.

Du berättar om ett par tillfällen då din pappa stirrat på ditt underliv och din rumpa och att du har konfronterat honom men inte minns svaren du fått utan minns mest obehagskänslan du fått. Som din mamma lärt dig så är kroppen ett privat område och ingen har rätt att träda över ens gränser genom att t.ex ta på den. Att han stirrat på dig på ett sätt som får dig illa till mods är inte OK och att han gjort det är helt och hållet hans ansvar och har inget med dig att göra. Lita alltid på din magkänsla, när nåt inte känns bra så är det oftast nåt som inte stämmer.

Det är starkt och modigt att du hört av dig till oss på rokstjejjourer.se och vi tror på det du berättar om och vill säga att du varken överreagerar, övertänker eller inbillar dig. Att han även stirrar på dina vänners rumpor tänker jag kanske kan bekräfta det du känner angående hans beteende? Att du känner att han tittar olustigt på dig men även kan se att han tittar på samma sätt på dina vänner alltså.

Hemma kan du inte gå klädd som du vill då du berättar att du alltid känt dig obekväm runt din pappa och sättet han tittar på dig. Det måste vara jobbigt att känna så och du ska veta att du är inte ensam om att vara med om detta!

Att han blir arg på dig om du inte svarar på hans "jag älskar dig" som han säger hela tiden har ju med honom att göra. Han väljer hur han ska reagera och att han reagerar med ilska låter inte kul. Känner du att du kan prata med honom om en sån sak, då du känner ett obehag av att vara i närheten av honom? Eller har du försökt att pratat med någon annan om hur du känner inför din pappa? Vill du prata vidare har vi även chattar dit du kan vända dig. Du är anonym och pratar på dina villkor. På länken hittar du våra chattar och öppettider: https://rokstjejjourer.se/18/frontage-18-30

Du är välkommen att höra av dig till oss igen! Vi lyssnar och tror på dig.

Ta hand om dig <3

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld