Ägglossning eller inte?

Hej! Jag är en 13 årig tjej med flytningar, hår på underlivet och under armarna, jag har även luktat extra illa senaste veckan och bröst. Jag kom i puberteten när jag var typ 9-10 år. Min mamma fick sin mens sommaren då hon var 13 alltså som jag är nu! Jag har haft flytningar länge men från tisdag - torsdag den här veckan har de varit halkiga när jag torkat mig, de har varit genomskinliga och slimiga. Dessutom har jag mått illa lättare och haft lite ont i nedre delen av magen. Dock så fick jag de slimiga flytningarna en gång igår (fredag) och en gång imorse. Jag pratade med mamma och hon trodde att jag kanske hade ägglossning. Men i 5 dagar? Vad skulle det annars vara? Dessutom har jag fått några "extra" finnar i vecka tjoho (skämtar bara inte tjoho)!
Tror ni att det är ägglossning eller något annat i sånna fall vad?
Jag längtar så mycket till mens så jag blir lätt lite uppslukad av detta och känner mig lite besviken då mamma sagt att hennes ägglossning bara brukar vara 2-3 dagar. Hoppas ni kan svara! Kram
Ägglossnings intresserad pluggis
Svar från jouren

Hej! Tack för din fråga!

Du skriver att du är en 13-årig tjej som har kommit in i puberteten. Du beskriver att du har haft flytningar ett tag men har nu funderingar kring om de flytningar du upplever i nuläget är ägglossning eller inte. 

Jag tycker det är fint att du beskriver att du har haft en dialog med din mamma gällande hur du upplever dina flytningar. Det är alltid skönt att ha någon i sin närhet som man kan bolla sina funderingar kring. Gällande din fråga som du ställer, om det är så att det är ägglossning du har eller inte, är något svår för oss att besvara! Men du beskriver att flytningarna känns halkiga när du torkar dig vilket kan vara ett tecken på ägglossning, men det är som sagt svårt att svara på!

Varje kropp är olik den andra, och detta märks även på våra flytningar! Vissa får mer flytningar, medans andra får mindre. Det är därför svårt att besvara din fråga med ett självklart ja/nej-svar, då mängden och konsistensen på flytningarna även kan skilja sig för olika personer. 

Jag tycker det är kul att läsa att du är så taggad på att få din mens, och då förstår jag också att sådana här frågor dyker upp. Det låter som att flera tecken talar för att mensen kan komma snart då du beskriver att du fått kroppsbehåring, mer flytningar, finnar, bröst med mera. Men alla kroppar är som sagt olika, och det kan ta olika lång tid för olika personer att få sin mens när väl puberteten har satts igång. Så även fast mycket pekar mot att mensen kan vara på väg, så är det även viktigt att acceptera att kroppen utvecklas i sin egen takt vilket innebär att det kan dröja ett antal år innan mensen kommer första gången.

Har du hört talas om hemsidan UMO.se? Där finns det mycket information samlat om kroppen, mens, flytningar med mera! Du kan exempelvis hitta mycket intressant information om detta på https://www.umo.se/kroppen/snippan/ och https://www.umo.se/kroppen/mens/ .

Även fast jag inte kan svara på din fråga på det sättet du kanske hoppats på, så hoppas jag ändå att du är nöjd med det svaret jag kunde ge. Önskar du att chatta med någon jourtjej om kroppen och knoppen så kan du hitta vilka tjejjourer som har öppet under denna länk: https://rokstjejjourer.se/jourer <3

Ta hand om dig!

Jourtjej på Roks
Kategorier:
Kroppen