Ångest

På den senaste tiden har jag haft så mycket ångest att jag bara har mått skit över det. Jag har funderat på att prata med skolkuratorn om min ångest men jag är rädd att hon ska kontakta mina föräldrar eller be mig prata med någon psykolog. Det är inte så att jag är rädd att de ska veta att jag har ångest eller pratar med kuratorn, men jag känner att jag helt enkelt inte vill att någon hemma hos mig ska veta då det kommer det enda de pratar med mig om och bara det gör så att jag får ångest.
Finns det något sätt att gå till kuratorn och prata om min ångest så det bara stannar mellan oss två?
13
Svar från jouren

Hej!

Vad bra att du vänder dig till oss med din fundering. Du berättar att du haft ångest under en tid och funderar på att gå till skolkuratorn och prata om det, jättebra att du vågar ta ett sånt steg och prata med någon!

I de allra flesta fall så stannar det man pratat om mellan kuratorn och en själv. En kurator har nämligen tystnadsplikt vilket innebär att hen inte får berätta för någon vad ni har pratat om, du kan också berätta för kuratorn om din oro att din föräldrar ska få reda på att ni har pratat. Endast i undantagsfall kontaktar kuratorn andra, det kan handla om att hen befara att du far illa och därför behöver anmäla till soc eller liknande. 

Hoppas det hjälpte dig och lycka till! Glöm inte att du också kan chatta med oss när du har ångest. Kram.

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt