Är det dags ännu?

Hej.
Jag är en tjej på tolv år och älskar min pojkvän. Vi har varit tillsammans i 2 veckor och känner att det är dags för sex. Är det verkligen det? Vi har ju redan kollat på p0rr tillsammans.
Ostbågen, 12
Svar från jouren

Hej och tack för ditt brev!

Du skriver att du är 12 år och nyligen blivit tillsammans med en kille och att du/ni nu undrar om det är dags att ha sex. Det finns ingen regel alls att man måste ha sex med varann i ett förhållande. Vissa par har inte sex till exempel. Det måste man själv få bestämma, ingen får någonsin tvinga en till att göra saker som man inte vill med sin kropp. Ingen ska heller få en att känna sig pressad till att göra något som inte känns bra.

Jag vet inte hur gammal din kille är, men det är faktiskt olagligt att ha sex med någon som är yngre än 15 år. Om din kille är 15 år eller äldre, begår han ett brott om han har sex med dig, även om du vill ha sex. Den här lagen finns för att skydda barn och ungdomar från sexuellt våld och utnyttjande.

Frågan är om du vill ha sex? Eller känns det mer som att "det är dags nu" för att ni är ihop? Du ska som sagt aldrig behöva göra något som inte känns 100% bra för dig. När man är 12 år är man väldigt ung och då är man egentligen inte gammal nog att kunna säga ja till sex, enligt våran lag som säger att man inte får ha sex med någon under 15 år. Alla är såklart olika, men det är väldigt viktigt att man inte blir tvingad eller pressad att göra saker som man själv kanske inte egentligen vill. 

Kom ihåg att det viktiga handlar om vad du vill och mår bra av. Det finns många sätt att visa kärlek för varann som inte handlar om t.ex sex och det finns inga "måsten" kring sex i ett förhållande. <3 Om ni ändå har sex är det jätteviktigt att tänka på att skydda er mot graviditet och könssjukdomar. Det finns stöd att få vid ungdomsmottagningar. Med det sagt, tycker jag personligen att du/ni borde vänta med sex tills du/ni är äldre.

Hur känns det att läsa det jag svarat? Känner du igen dig i något jag skrivit? Har det hänt saker som inte kändes bra? Du är varmt välkommen att prata anonymt med någon av våra jourer i chatten. Vi finns här för dig och du väljer vad du vill prata om <3

Stor kram - och ta hand om dig <3

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt, Sexuellt våld