BOENDESTÖD TAFSAT

Mitt boendestöd har tafsat på mig i bilen. Driver runt utanför min lägenhet, samt har erbjudit mig att följa med hem till honom.? Han säger också att han kan hjälpa mig att få tillbaka min son som har lvu. Att han ska säga bra saker om mig osv.. I verkligheten hittar han på historien om mig och säger de till socialen. Pga av att han skulle hjälpa mig lät jag detta fortgå. Jag är 37år.
Anonym
Svar från jouren

Hej,

Du är stark och modig som vågar berätta för oss vad du utsätts för<3

Jag förstår det du skriver som att du ett boendestöd som har tafsat på dig och även erbjudit dig att gå hem till honom samt kör runt utanför din lägenhet. Hur känner du dig när han gör sånt? Vissa kan uppelva det som skrämmande och obekvämt. 

Att han har tafsat på dig är sexuellt ofredande och att han erbjuder dig att komma hem till honom och även snurrar runt utanför din lägenhet är inte heller okej. Det han gör är fel och kan få lagliga konsekvenser. Du gör ingenting fel, det är viktigt att du vet det. Du kan polisanmäla honom för de han gör, hur känner du när jag säger så? Det är inte lätt att polisanmäla någon. Vi finns här för dig om du behöver någon för att polisanmäla. 

Det är förståeligt att du kan känna dig beroende av honom då han säger att han kan hjälpa dig få din son tillbaka. Det ska dock inte behöva påverka ditt mående. 

Vad är det för historier han hittar på om dig? Även om det är historier som får dig att se bra ut kanske det inte heller hjälper dig i längden då det kan krångla till sig för dig. I slutändan är det inte din boendestödjare som bestämmer om du får tillbaka din son. Om du inte är bekväm med att anmäla kan du också begära om att byta boendestödjare. 

Vi finns här om du har fler funderingar. Vi skulle rekommendera att du kontaktar en kvinnojour då de kan hjälpa dig ännu mer än vad vi kan, du kan t.ex. kontakta kvinnofridslinjen, annars har de flesta städer sina egna kvinnojourer som du kan hitta www.roks.se. De kan också hjälpa dig att komma i kontakt med en jurist så att du får svar på dina funderingar och får veta mer om dina rättigheter om du skulle välja att anmäla honom. 

Systerliga hälsningar,

Rokstjejjourer.se