Dåligt att onanera?

Hej! Jag undrar om det på något sätt kan vara dåligt eller farligt att onanera? Finns det överhuvudtaget några konsekvenser med det?
Tjej,12 år
Svar från jouren

Hej! 

Vad bra att du skriver till oss med dina funderingar! Du undrar om det kan vara dåligt eller farligt att onanera, eller om det finns några konsekvenser med det. 

Onani betyder att du har sex med dig själv. Du kan smeka ditt kön eller andra delar av kroppen för att det ska kännas skönt. Vissa personer gör det varje dag, andra väldigt sällan.

Det är inte farligt eller dåligt att onanera så länge du själv mår bra av det. Onani kan hjälpa till att lära känna sin kropp och vad man tycker är skönt. Jag vet inte riktigt vad du tänker på när det gäller vilka konsekvenser det skulle kunna ge? Som sagt, så länge du mår bra av det och vill göra det så är det inte farligt eller dåligt! 

På webbplatsen UMO, umo.se, skriver de mer om onani och även kring myter om onani, och menar att det inte är farligt eller dåligt för kroppen på något sätt. Vill du läsa mer hittar du det här: https://www.umo.se/sex/att-ha-sex/onani/. 

Du kan också alltid höra av dig till en tjejjour för att prata mer och ställa fler frågor! Vi finns här för dig och här på rokstjejjourer.se kan du se vilken jour som har öppet just när du behöver prata. 

Ta hand om dig! <3

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen