Hår

Hej! Är en 15 årig tjej och känner mig lite bekymrad. Jag rakar mig inte på underlivet och det känns som att alla jag känner gör det, jag vill verkligen inte raka bort de för att jag vet att det kommer bli stickig och stubbigt. Om jag var äldre hade jag kunnat tänka mig att vaxa bort det men de skulle jag alldrig kunna göra nu. Något som är jobbigt är också att på sommaren när man har bikinis och sånt vill jag gärna att dom ska täcka så att man inte ser något hårstrå som kanske skulle sticka ut eller något sånt och är väldigt rädd att någon ska se de, speciellt när vi ska bada med skolan... Något jag funderar på är också vad tänker killar om hår där nere, liksom när jag blir äldre kommer jag alldrig få va med en kille då pga de. Och jag vill absolut inte prata om detta med någon vuxen eller kompis. Ingen! Men kan skriva anonymt. Min fråga är om man kan klippa ner hårt och trimma lite så att de blir kortare och lite mindre hårigt utan att det ska stickas och klia? Tacksam för svar! :)
!
Svar från jouren

Hej! 

Vad fint att du har hittat hit till rokstjejjourer med din fråga! 

Du skriver att du inte vill raka ditt underliv men att du är orolig att hår ska synas när du är och badar, speciellt när ni är och badar med klassen. Du frågar om man kan trimma håret så att det blir kortare utan att det börjar stickas och klia. Det kan man göra och precis som du skriver så brukar det inte stickas och klia då. Vissa använder sig av en sax för att trimma håret men man kan även testa andra metoder. Var försiktig om du använder dig av en sax så att du bara klipper i håret och inte råkar klippa dig i huden. Det som är viktigt är att göra det som känns bra för dig och inte göra något bara för att alla andra gör det. Jag förstår att det kan kännas som att alla andra rakar sig men det är även många som inte rakar sig. 

Angående vad killar tycker om hår och rakning så är det väldigt olika. Vissa killar tycker om hår, vissa killar tycker om rakat och vissa killar bryr sig inte om ifall det är rakat eller inte. Därför är viktigt att göra det som du känner dig bekväm med.

Jag hoppas att du fick hjälp av mitt svar och skriv gärna igen om du har fler funderingar. Ta hand om dig! <3

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen