Hur ska jag känna mig trygg

Hej jag är en tjej som är väldigt rädd för att vara själv. Liksom att gå själv hemma från en kompis eller gå hem från skolan. Jag vet inte riktigt vad jag tror ska hända, typ att någon konstig gubbekommer fram till mig eller något sånt. Jag vet inte vad jag ska höra jag tycker att det inte ska vara så att jag ska behöva känna mig rädd när jag är själv men nu är det så så jag skulle verkligen behöva råd.
Guldfisken, 12 år
Svar från jouren

Hej hej,

Vad fint att du skriver till oss! Du skriver att du känner dig rädd när du går hem själv och att du inte borde behöva känna dig rädd. Självklart vore det optimalt om du slapp känna dig rädd så jag har några råd som förhoppningsvis gör att du känner dig tryggare. 

Ett råd är att be någon möta upp dig på vägen så att du slipper gå hela vägen själv. Du kanske kan be exempelvis en förälder att möta dig. Du skulle också kunna fråga om din kompis kan följa med dig en bit på vägen. Ett tredje råd är att ringa någon och prata i telefon under hela eller delar av promenaden hem. Då kanske det inte känns lika ensamt eller läskigt att gå hem själv. 

Hoppas att de här råden hjälper dig så att du slipper känna dig rädd och otrygg! Du är välkommen att höra av dig till oss igen om du vill prata via frågelådan, chatt eller telefon. Ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt