Icke binär

Jag är rädd att bli mobbad för att jag är icke binär. Jag håller det hemligt för typ alla men vill ända att visa ska veta. Problemet är att jag inte vågar säga det. Jag vill bli kallad hen och Tinge men som sagt vågar inte säga det
Icke binär
Svar från jouren

Hej! Vad bra att du skriver och berättar. Som jag förstår det så vet du att du är ickebinär, vill ha pronomen hen och heta Tinge. Men ingen annan vet om detta eftersom du inte vågar berätta. 

Först och främst vill jag bara berömma dig för att du kommit till insikt om din identitet och vem du vill vara. Det kan vara en riktig berg och dalbana och det krävs både mod och styrka att ens vara ärlig till sig själv vem man är och vill vara. Så grattis till dig! 

Givetvis förstår jag att det känns läskigt att berätta för folk i din omgivning. Du kan ju inte i förväg veta hur dom ska reagera. Om du tex har någon bästa vän, en familjemedlem, lärare eller kurator som du litar på kanske du kan börja med att berätta för den personen. Det kan vara skönt att bara säga det till någon person som står dig nära och så kan den personen börja kalla dig för hen och Tinge och så får du även känna på hur det känns. Jag skulle även vilja råda dig att gå och prata med någon form av kurator om du inte redan gör det. Det kan vara skönt att få prata om dina tankar och känslor kring din identitet och där kan du känns dig trygg att ventilera och få stöd i att berätta för personer i din omgivning. Det finns även vissa Facebook-grupper till för ickebinära och transpersoner som du kan gå med i. Tex "Trans och ickebinära Sverige". Där kan man skriva om funderingar och frågor och få svar från personer som varit i liknande sits som du själv. 

Jag tror på dig och att du vågar berätta! Men ta det i din egen takt, det kommer aldrig vara för sent att komma ut. Men å andra sidan; tänk vad skönt det kommer vara när det väl är sagt. Det kommer vara svårt att berätta och det kommer kanske inte finnas någon naturlig stund att säga. Du får helt enkelt bestämma dig innan för när du ska berätta och ha tänkt igenom lite mer bestämt vad du ska säga. 

Alla människor har rätt att bestämma över sig själva och vem man vill vara och om någon säger något annat, är det faktiskt dom som har fel. All styrka till dig Tinge!<3

 

 

 

Jourtjej till din tjänst
Kategorier:
Övrigt