Ingen lust

Hej!
Jag är en femtonårig tjej som ALDRIG varit kåt!! Jag vet inte varför men det är som att det bara inte går att bli kåt?? Är det någon mer som varit med om det hör, och blir det bättre? Finns det något jag kan göra för att lösa det?
Frida
Svar från jouren

Hej!

Vad bra att du kontaktar oss! Du skriver att du inte kan bli kåt, och att du inte vet varför du inte blir det. Ens sexualitet och kåthet är olika från person till person, och vissa är mer kåta än andra. En del känner sexlust till personer som de är kära, och vissa känner det utan att vara kär. Hur ens sexlust ser ut är alltså väldigt varierande. Vissa personer har ingen sexlust alls, och då identifierar en ibland sig som asexuell.

Sexlusten kan också påverkas av hur en mår. Om en är väldigt nervös över att ha sex, eller är rädd för att det inte ska funka kan sexlusten också påverkas och/eller minskas. Ofta ökar kåthet på nytt av sig själv om den minskat på grund av något annat. Om du fortsätter vara orolig över att du inte blir kåt kan du bland annat kontakta Ungdomsmottagningen eller en sex-och samlevnadsmottagning.

Ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen, Övrigt