Min historia

Hej! Jag vill börja ta hand om mig själv mer. Till exempel börja träna och äta lite nyttigare. Men jag hittar verkligen inte motivation till det + att min familj "retar" mig ifall jag ska träna för de tycker inte att det är jag, utan de tror att jag försöker vara någon annan. Har ni snälla tips på hur jag ska gå till väga?
Anonym
Svar från jouren

Hej!

Vad bra av dig att höra av dig till oss! Det kan vara jobbigt att be om hjälp, och du är väldigt modig som gör det! Du skriver att du vill börja ta hand om dig genom att träna och äta nyttigt, men att du inte har motivation och att dina föräldrar retar dig för ditt försök. 

Det är jättebra att du vill ta hand om dig, men eftersom du skriver att du inte har motivation till träning eller att ändra dina matvanor kan du kanske ta hand om dig på ett annat sätt? Kanske har du någon hobby som du kan försöka spendera mer tid på att göra? Ofta är det lättare att träna om man gör något roligt, vad tycker du om att göra? Vissa tycker om att promenera, dansa eller spela bollsporter.

Du skriver även att dina föräldrar retar dig för att de tror att du försöker vara någon annan. Det låter som att du tycker att det är jobbigt att inte bli uppmuntrad att försöka testa på nya saker, stämmer det? Jag förstår att du tycker att det är jobbigt att bli retad av dina föräldrar. Hur ser din relation ut till dina föräldrar? Skulle du kunna förklara för dem hur du känner när de retar dig?

Hoppas att det ordnar sig, och du är välkommen att kontakta oss på nytt om du vill prata mer!

 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt