Mobbning??

Hej jag är en tjej som känner mig mobbad, men är det verkligen det??
Att vara mobbad är väl att bli retad/slagen/utsatt av samma person flera gånger??
I alla fall, det är en grupp i min klass som typ "inte" gillar mig då jag inte är svensk.
De retar och kommenterar allt jag gör och lägger sig i mitt privata liv och kommer ihåg saker jag har gjort men som till och med jag har glömt!!!
De väljer ögonblick då jag måste höra eller svara som till exempel när jag måste hålla ihop träbitarna som ska limmas i träslöjden.
Ibland kan det vara när jag står i matsalen.
En gång stod det vid väggen på isrinken när vi åkte skridskor och en av de sa" kolla kolla" när jag gick förbi. Men jag brydde mig inte om det och de märkte det så de frågade mig "varför sitter din hjälm sådär?"
Min hjälm hade åkt upp lite. Man märkte att den tjejen inte försökte vara trevlig utan sa det på ett drygt sätt.
De har gjort många saker och sagt saker som gör mig ledsen.


En annan grupp har jag varit bästis med typ. Då hade jag ett par vänner mer än de i gruppen (de hängde med oss lite då och då) Sen hände ett bråk och jag och de var inte vänner längre och plötsligt ville de andra inte heller vara vän med mig längre.
Det är ju bara en, men eftersom hon "bestämmer" över sitt gäng på två personer så var jag inte vän med de.
Hon skulle gärna ge mig fula blicka och himla med ögonen när hon ser mig och inte svara när jag säger hej.
Det har varit tufft för mig, jag har försökt en massa och jag har varit rätt så ensam.
Idag försökte jag bli vän med mitt gäng igen och det funkade. Och nu ville helt plötsligt det andra gänget (med den som himlade med ögonen och gav mig blickar) hänga med mig!!
Och det första gänget var nu ännu elakare och kollade fult på mig!!
Är det här mobbning??
Förkrossad, 12 år
Svar från jouren

Hej och tack för ditt brev!

Vad bra och starkt att du hör av dig. Du frågar om det här är mobbning, och du skriver om att du känner dig mobbad i skolan och att det verkligen är jobbigt för dig. Det viktigaste är hur det känns för dig, och du skriver ju att det inte alls känns bra. Så därför tycker jag verkligen att du ska prata med en vuxen som du litar på och berätta om hur du har det i skolan. Kanske en släkting, en lärare eller kurator?

Alla ska behandlas bra i skolan och du har rätt att trivas i skolan!

Du skriver att flera av de som beter sig taskigt inte gillar dig för att du inte är från Sverige. Det är verkligen inte okej. Det måste skolan göra något åt på en gång, för så ska det inte vara! Alla ska bli behandlade schyst i skolan oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Jag tänker att det är superviktigt att lärarna får reda på det här så att det kan bli en förändring, för ingen ska behandlas illa för att man kommer från ett annat land.

Hur mår du i allt det här? Du skriver i ditt alias att du är förkrossad och det är fullt förståeligt. Finns det någon som vet hur du har det i skolan som kan stötta dig? Du är alltid välkommen att prata med oss på tjejjourerna. Du kan gärna chatta med vilken jour du vill här på vår hemsida. Du får prata med oss hur många gånger du vill och du väljer vad ni ska prata om!

Ge inte upp vännen, du är värd att må bra och du ska inte behöva ha det såhär! Vi finns här och stöttar och lyssnar på dig om du vill prata!

Kramar!

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt, Psykiskt våld