Rädd för min bror.....

Hej jag är en 13 årig tjej rädd för min bror.

Ett av dem är att jag är rädd för min bror, han retas och kallar mig för saker som FP, fitta, idiot eller tjock. Han säger ganska sällan att om jag inte gör saker får jag ”stryk.
Han är två år yngre men jag är lite rädd för honom och är även rädd att han ska döda mig när jag flyttat, det låter kanske sjukt men så är det. Han är stark och brukar boxa på en boxningssäck. :(:(
13, tekopp
Svar från jouren

Hej! 

Vad fint att du har hittat hit med din fråga! 

Du skriver att du är rädd för din bror som retas och kallar dig för fula saker och att han ibland hotar med att ge dig stryk om du inte gör vissa saker. Vad är det för saker som han vill att du ska göra när han hotar med att ge dig stryk? Du skriver att du är rädd att han ska döda dig när du flyttat. Det är inte okej att kalla någon för fula saker och att hota personer med att ge dom stryk. 

Har du pratat med dina vårdnadshavare eller andra vuxna i din närhet om det här? Jag tänker att det är viktigt att du berättar för en vuxen i din närhet som du känner dig trygg att prata med. Kanske finns det någon lärare på skolan eller en skolkurator som du kan prata med? 

Du får jättegärna höra av dig i chatten och berätta mer om det här! Så som du skriver att din bror beter sig mot dig är inte okej. Du ska inte behöva vara rädd för att din bror kommer döda dig när du flyttar. Därför tycker jag det är viktigt att du berättar att du är rädd för honom för en trygg vuxen i din närhet.

Ta hand om dig!  

Rokstjejjourer.se