Våld och sexuella övergrepp

Hej. Jag blev utsatt för både våld och övergrepp, men detta hände för över ett år sen. Snart är det faktiskt två år sen och jag har aldrig vågat anmäla även om många säger att jag borde.Så jag bara funderar på om det ens är någon idé att anmäla nu, så långt efter?
Michaela
Svar från jouren

Hej!

Du är så modig och stark som berättar för oss vad du varit med om<3 

Det låter som att du varit med om något väldigt jobbigt. Du berättar att du för snart två år sedan utsattes för våld och övergrepp. Du nämner inte vilken typ av övergrepp det handlar om men du har blivit offer för brottsliga handlingar. Våld och övergrepp är inte okej.

Ett sätt att hantera det man varit med om kan också vara att prata med någon. Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för att kunna bearbeta och hantera det du varit med om, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill.

Hur skulle du känna att polisanmäla det du varit utsatt för? Det spelar ingen roll att det har gått en tid sedan brottet begicks. Vissa mår bättre att polisen. Men det är något du själv väljer. Skulle du vilja att vi var med dig under processen så finns vi här för dig. Det kan vara svårt att anmäla och det är okej om du inte anmäler. 

Det du har beskrivit är en vanlig situation och du är inte ensam. Du kan kontakta din BUP, ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få prata med en kurator. Du är även välkommen tillbaka hit, via frågelåda, chatt eller telefon för att prata om vad som har hänt dig. 

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar

Rokstjejjourer.se