Vill inte att han ska gilla mig

Jag och en kille som jag gått i samma klass som (jag slutade precis 9:an) har flörtat med varandra väldigt mycket på senaste. Från min sida har det alltid varit på skämt men jag tror att han har börjat få intresse för mig. Han skrev för någon dag sedan att han var kär i mig, dock så var han full då men han skrev samma sak dagen efter när han inte var full. Han skrev dessutom nyss att han ville träffa mig men jag vill verkligen inte. Jag har alltid sett honom som en jättebra vän och vill verkligen inte ha något romantiskt med honom men vet inte hur jag ska kunna dissa honom på ett snällt sätt. Jag vill inte heller behöva säga att jag inte gillar honom för det känns som det skulle förstöra vår vänskap helt. Jag vill bara att det ska rinna ut i sanden tills han inte har intresse för mig längre. Hur gör jag för att han inte ska gilla mig och jag vet att det är jättetaskigt men vet ni någon bra bortförklaring till att inte träffa någon? Tack på förväg.
Tjej som vill va singel, 15 år
Svar från jouren

Hej, 

Vad fint att du skriver till oss! Du skriver att det känns som att er vänskap kommer förstöras om du försöker berätta för honom att du inte gillar honom. Har du funderat över om det också kan leda till något positivt om du berättat för honom? Som du är inne på kan du kanske säga att du inte vill träffa någon utan att du vill vara singel. Vad tror du om det?

I sådana här lägen kan det kanske vara lättare att försöka tänka på hur man själv skulle vilja bli behandlad. Skulle du vilja att en person berättade det här för dig eller skulle du hellre vilja att personen gjorde något annat för att lösa situationen? 

Lycka till! Du är välkommen att höra av dig igen om du vill prata mer om något här via frågelådan, chatten eller telefonen.

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt